Aflivning

Aflivning

Det kan være en rigtig svær beslutning at skulle træffe, hvornår er det bedst at sige farvel? Men uanset hvor ondt det gør, skal dyrets tarv altid veje tungest. Hvis du er i tvivl, er du altid velkommen til at kontakte os og få en snak om dit dyrs livskvalitet.

Vi skylder vore dyr, at vi tager afsked med dem på en værdig måde. Når beslutningen er truffet om at få dyret aflivet, vil man spare det for unødige smerter og lidelser i den sidste periode med aldersvækkelse eller alvorlig sygdom.

De fleste aflivninger foregår på dyrehospitalet, men ønsker man at tage afsked i hjemmet, vil vi også gerne komme hjem til dig.

Hvordan foregår det?

Aflivningen foregår helt uden smerte og ubehag. Dyret bliver først bedøvet, hvorefter det får en overdosis af sovemiddel og sover stille ind.

De fleste ejere vælger at være med til selve aflivningen. Nogle vil dog helst vente i venteværelset, mens aflivningen foregår og først tager afsked bagefter. Andre har det bedst med at huske dyret i levende live og foretrækker bare at komme og aflevere det på dyrehospitalet.

Skal børnene med?

Du er velkommen til at ringe til os, hvis du har brug for råd og vejledning i at have børn med. Børn reagerer meget forskelligt, så det vil altid være en individuel vurdering.

Hvad skal ske med dyret bagefter?

Man kan vælge at tage dyret med hjem og begrave det hjemme i haven.

Man kan også vælge at lade dyret blive på dyrehospitalet, hvorefter det transporteres til Ada´s Kæledyrskrematorium. Her kan man vælge mellem fælleskremering, hvor flere dyr kremeres samtidig i forbrændingsanlægget eller urnekremering, hvor asken kommer tilbage i en urne. Der findes flere forskellige former for urner til enten nedsættelse i haven eller til at have stående fremme.

Man kan også få lavet et personligt askesmykke, hvor lidt af asken fra dyret indkapsles i en perle. Alle smykker er håndlavede og der vil ikke være to, som er ens. Der udstedes et underskrevet ægthedscertifikat, hvor designeren Andrea van Webber garanterer, at dit smykke er lavet med aske fra dit kæledyr.