Kiropraktik

Kiropraktik

Dyrlægerne Lena Kristensen og Kathrine Thatt Jensen fra Holstebro Hestepraksis tilbyder kiropraktik på hunde, katte og andre smådyr på Skive Dyrehospital

Lena eller Kathrine er her på dyrehospitalet 2-3 dage om måneden, her kan du bestille tid til kiropraktik til dit kæledyr. Ring og hør hvornår du kan få en tid på tlf.: 97 51 30 45

Kiropraktik er en manuel terapiform, dvs. det udføres udelukkende ved brug af hænder og kropsvægt og har til formål at bibeholde kroppens optimale bevægelighed og nervefunktion. Kiropraktisk behandling kan især bruges til at behandle akutte eller kroniske ændringer i bevægelsesapparatet og eventuelle følger af disse. Kiropraktik bruges også forebyggende for at bibeholde et friskt og aktivt dyr. I mange tilfælde kan kiropraktik kombineres med massage med god effekt.

Nedenfor ses eksempler på problemer, som kan afhjælpes og / eller have gavnlig effekt af kiropraktik:

- Akutte nakke- og rygsmerter
- Nedsat præstationsevne
- Modvilje mod at bevæge sig
- Ved tegn på smerter ved bestemte bevægelser eller ved løftning
- Uspecifikke haltheder, pasgang eller slæbende gang
- Ubehag ved berøring
- Forandret sti-stilling
- Hvis samme side altid vælges når dyret ligger ned

Kiropraktisk behandling er særlig godt til dyr med kroniske lidelser fordi:

Patienter med kroniske lidelser som artrose (slidgigt), HD (ustabilt hofteled) eller spondylose (forkalkninger i rygraden) har ofte låsninger som følgelidelser. Kiropraktik kan også have effekt på andre kroniske lidelser som:

- Slikkeeksem på poter
- Gentagne øre- eller analkirtelbetændelse
- Gentagne fordøjelsesproblemer
- Ved urin- eller afføringsinkontinens

Aktive hunde med høj fysisk aktivitet eksempelvis jagthunde, agilityhunde, lydighedshunde og lignende kan have stor gavn af jævnlig kiropraktisk behandling, for at forebygge skader og slid og dermed forøge ydeevnen i arbejdet.

Priser pr. 1. august 2017 (inkl. moms)

Behandling 1. gang: 575 kr.

Efterfølgende behandlinger i samme forløb: 475 kr.